Al 60 jaar vakkundig!

De geschiedenis van Veenhuis bouwbedrijf gaat terug tot 1955, als Jan Hendrik Veenhuis uit Halle zich in Doetinchem vestigt als zelfstandig onderaannemer. Zijn bedrijfje groeit snel en neemt grotere opdrachten aan zoals het metselen van flatgebouwen en woningen. Jan Veenhuis ziet een gat in de markt als blijkt dat er behoefte is aan betonproducten waaronder prefab garages en stalroosters, hij besluit in 1968 in Zelhem een stuk bouwgrond te kopen en een bedrijfshal te bouwen waar betonartikelen worden vervaardigd. Ook aan de particuliere markt word gedacht. Er worden diverse tuinartikelen vervaardigd waaronder de alom bekende beton- en grindtegels.

naambordje

In 1976 word met name de opslagruimte te klein, er word nieuw gebouwd in Zelhem om zo snel en ergonomisch te kunnen werken, er worden minder betonartikelen zelf geproduceerd, deze worden nu ingekocht en verhandeld.

Omdat er niet voldoende vakmankrachten te krijgen zijn en de productiekosten te hoog worden is het tijd de betonproductie af te stoten,  de bouw daar in tegen floreert als nooit te voren, alle mankrachten (15 medewerkers) zijn nodig voor woningbouw stallenbouw en klantenwerk.

In 1991 worden 2 zonen (Gerben -René) de nieuwe eigenaren van Veenhuis bouwbedrijf, zij hebben de benodigde studies met goed gevolg afgerond en Jan Hendrik trekt zich terug en kijkt mee op afstand.

Ze worden lid van het toenmalige NVOB, en sluiten zich aan bij stichting woningborg, dit om de kwaliteit- en garantiebepalingen toe te kunnen passen en als extra service voor de opdrachtgevers- geefsters.

Ze gaan gezamenlijk aan de slag in hoofdzakelijk de particuliere woningbouw –  aanbouw en onderhoudswerk, in 2002 komt er een kentering als een timmerfabriek ( Veldhorst) word overgenomen, dit zorgt vooral bij de afnemers van kozijnen-deuren en trappen voor wat opschudding, Er word besloten de V.O.F. te ontbinden en Gerben gaat verder in de timmerindustrie onder de naam VMT, René bouwt wederom een nieuw bedrijfspand aan de Gildenweg 2 in Zelhem.

Er worden in de particuliere sector en utiliteitsbouw met gemiddeld 8 werknemer diverse projecten opgeleverd, het NVOB kreeg een nieuwe naam n.l. Bouwned, -voluit- Bouwend Nederland vond het beter de kwaliteitsborging en garantieregeling zelf in beheer te nemen, dit werkt transparanter en goedkoper voor de opdrachtgevers, zij hebben tevens inzage in de prestaties van de bouwondernemer.

Vanaf 2008 word het een stuk minder in de bestedingen van de consument, Veenhuis bouwbedrijf heeft hier ook last van, en er verdwijnen personeelsleden.

Toch zijn er altijd voldoende werkopdrachten en handelsobjecten geweest om het hoofd boven water te houden. Mede door vast te houden en te hameren op 3 punten: kwaliteit- netheid- meedenken  voeren wij opdrachten uit en zijn veel klanten tevreden over de opgeleverde objecten. Passie is al bijna 60 jaar onze motto.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen en/of U heeft een vraag? U wilt gebeld worden? klik HIER